[HOT] : En naken gjemt i et berømt Picasso-maleri avslørt av kunstig intelligens

I 2019 avslørte forskere skissene skjult under et kjent maleri av Leonardo da Vinci ved hjelp av en ny bildeteknikk. Andre ganger skjedde det at kunstnere ble tvunget til å male på nytt etter et innledende ferdig arbeid, bare på grunn av mangel på midler. Dette er spesielt tilfellet med Pablo Picasso, hvis maleri skjult under overflaten av et av maleriene hans ble avslørt takket være kunstig intelligens og en avansert bildeteknikk, før han ble «brakt tilbake til livet.» Ved 3D-utskrift.

Det aktuelle maleriet er en naken, som viser en hukende kvinne. Det ble kalt «The Lonesome Crouching Nude» av Oxia Palus, et selskap som bruker teknologi for å «gjenopplive tapt kunst», leser nettstedet. Oxia Palus ble medstiftet av George Cann og Anthony Bourached, to doktorgradsstudenter for maskinlæring ved University College London (UCL).

En første gjengivelse av den skjulte naken ble oppnådd ved røntgenfluorescensspektrometri (SFX). Men Oxia Palus hevder å ha fullstendig «brakt det skjulte verket til live» takket være kunstig intelligens og 3D -utskrift. Maleriet som skjuler dette verket, produsert i 1903 av Picasso, har tittelen «Blindes måltid».

En maling-ception laget med motvilje …

For å oppnå et så rent resultat, brukte Oxia Palus først SFX-bildebehandling og bildebehandling for å avsløre omrisset av den skjulte malingen. Det var først etter at en kunstig intelligens, som etterlignet Picassos stil, la til naturlige detaljer ved å simulere penselstrøk.

Hvert penselstrøk innebærer imidlertid en viss mengde maling, og derfor en viss lettelse (høyde). For å gjenskape en realistisk gjengivelse av et skjult verk, er det derfor nødvendig å rekonstruere maleriet i 3D. For å ta dette i betraktning, genererte selskapet et relieffkart over naken og trykte bildet på et lerret ved 3D -utskrift. Dermed sørget forskerne for at det gjenskapte maleriet ser like mye ut som det gjorde før det ble dekket med «The Blind’s Meal».

«Selv om røntgenstrålene er nyttige for å avsløre bildene som er malt over, legger AI et nytt lag til analysen vår,» sa Bourached i en uttalelse. «På den tiden Picasso malte Le Nu solitaire croupi og Le Repas de l’Ableugle, var han fattig og materialene som kunstneren brukte var dyre, så han malte sannsynligvis over det forrige arbeidet motvillig, sa Cann.

«Jeg håper Picasso ville være glad for å vite at skatten han gjemte for fremtidige generasjoner endelig blir avslørt, 48 år etter hans død og 118 år etter at maleriet ble skjult,» legger han til. Verket var utstilt på Deeep AI Art Fair, i London, fra onsdag til søndag.

En atmosfære av deja vu?

Ty Murphy, en Picasso-spesialist ved London-baserte Domos Art Advisors, sa til CNN at det AI-produserte maleriet så ut som en «Picasso Blue Period», men hvis du ser nøye på det, vil en ekspert sannsynligvis kunne gjenkjenne at dette er ikke en original. Imidlertid bør fortsatt fremskritt innen maskinlæring og 3D-utskrift føre til enda mer presise arbeider i fremtiden, la han til.

Interessant nok vises kvinnen i maleriet også i Picassos maleri «La Vie» og i en rekke av skissene hans, «som tyder på at kunstneren kan ha hatt en tilhørighet til henne,» legger Murphy til.

Hot