Jak często widziałeś irytujący komunikat o błędzie „Zbyt wiele osób korzysta teraz z Twojego konta” po otwarciu Netflix? Ten komunikat pojawia się, gdy kilka urządzeń (więcej niż obsługuje Twój plan) jednocześnie przesyła strumieniowo zawartość Netflix. W tym momencie mogłeś pomyśleć o odebraniu dostępu innym osobom do swojego konta Netflix. Żadna rozsądna osoba nie zrobiłaby tego, by sprowadzić kłopoty ze strony rodziny i przyjaciół. Ale co się stanie, jeśli wszystkie te urządzenia wylogują się z Netflix?

Odpowiemy na takie pytania (i nie tylko) dotyczące wylogowywania urządzeń z konta Netflix. Pokażemy Ci również, jak dowiedzieć się, kto i skąd korzysta z Twojego konta, oraz co zrobić po wylogowaniu się ze wszystkich urządzeń połączonych z Twoim kontem Netflix.

Jak się dowiedzieć, kto korzysta z Twojego konta Netflix

Netflix nie powie dokładnie, kto używa Twojego konta, podając imię lub nazwisko. Pokazuje raczej nazwy urządzeń i inne dane, które mogą pomóc w identyfikacji osób korzystających z Twojego konta.

Krok 1: Zaloguj się na swoje konto w przeglądarce. Najedź myszą na ikonę profilu w lewym górnym rogu i kliknij Konto.

Krok 2: W sekcji Ustawienia w menu Konto wybierz opcję „Ostatnia aktywność przesyłania strumieniowego urządzenia”.

Na wynikowej stronie znajdziesz listę urządzeń, które ostatnio korzystały z Twojego konta, a także ich lokalizacje i strefę czasową. Netflix pokazuje również, kiedy ostatnio (dane, strefa czasowa i minuty) urządzenia uzyskały dostęp do Twojego konta.

Jeśli znajdziesz na liście nierozpoznane urządzenia z dziwnych lokalizacji, prawdopodobnie Twoje konto zostało przejęte. Należy natychmiast wylogować wszystkie urządzenia. Ale zanim to zrobisz, oto kilka rzeczy, które powinieneś wiedzieć.

Czy Netflix informuje ludzi, że ich wylogowałeś?

Nie, Netflix nie donosi. Osoby, których to dotyczy, w końcu dowiedzą się, że nie mają już dostępu do Twojego konta, ale Netflix nie wysyła powiadomienia ani nie informuje ich przed wylogowaniem.

Czy możesz usunąć pojedyncze urządzenie z konta Netflix?

W tej chwili nie możesz. To akcja typu „wszystko albo nic”. Znak
ze wszystkich funkcji urządzeń robi dokładnie to, co mówią nazwy. Netflix
wyloguje wszystkie urządzenia powiązane z Twoim kontem oprócz urządzenia
używane do wylogowywania innych urządzeń.

Czy usunięte urządzenia mogą nadal uzyskiwać dostęp do Twojego konta Netflix?

Tak, osoby, które wylogujesz się z konta, nadal mogą oglądać treści. Mogą po prostu ponownie zalogować się na Twoje konto, jeśli
znają Twoje hasło lub mają je zapisane na swoim urządzeniu. Aby temu zapobiec,
należy zmienić hasło do konta. W przeciwnym razie możesz wrócić do
pierwszy raz, gdy te urządzenia ponownie zalogują się na Twoje konto.

Ponadto powinieneś wiedzieć, że usunięcie urządzeń z Twojego konta Netflix nie zawsze jest natychmiastowe. A to z powodu okna usuwania urządzenia Netflix.

Gdy usuniesz urządzenia ze swojego konta, czasami zajmuje to Netflix
do 8 godzin na wprowadzenie zmian. Tak więc, jeśli rozłączyłeś wszystko
urządzenia z Twojego konta, ale nadal nie możesz oglądać swojego ulubionego programu telewizyjnego Netflix, może być konieczne odczekanie 8 godzin lub mniej.

Jak wylogować się z konta Netflix ze wszystkich urządzeń

Teraz, gdy znasz już podstawy zdalnego odłączania konta Netflix od wszystkich urządzeń, oto jak to zrobić.

Krok 1: Odwiedź witrynę Netflix w przeglądarce i wprowadź swoje dane uwierzytelniające, aby zalogować się na swoje konto.

Krok 2: Kliknij ikonę profilu (lub kliknij ją) i wybierz Konto z opcji.

Krok 3: Następnie przewiń do sekcji Ustawienia i kliknij „Wyloguj się ze wszystkich urządzeń”.

Krok 4: Kliknij przycisk Wyloguj się, aby kontynuować.

Co zrobić po wylogowaniu wszystkich z konta

Zmień hasło do konta

Hasło do konta Netflix możesz zmienić w menu Ustawienia konta lub wysyłając do siebie wiadomość e-mail/SMS z odzyskiwaniem hasła. Wykonaj poniższe czynności, aby zaktualizować hasło do konta Netflix w menu Ustawienia konta.

Krok 1: Zaloguj się na swoje konto Netflix w przeglądarce, dotknij ikony profilu i wybierz Konto.

Krok 2: W sekcji „Członkostwo i rozliczenia” kliknij Zmień hasło.

Krok 3: Będziesz musiał podać swoje aktualne hasło do konta i wprowadzić nowe hasło (dwukrotnie). Kliknij Zapisz, aby wprowadzić zmianę.

Powinieneś ustawić nowe, silne i bezpieczne hasło. Możesz też zaznaczyć pole „Wymagaj ponownego logowania się na wszystkich urządzeniach przy użyciu nowego hasła” przed kliknięciem Zapisz. To kolejna interesująca metoda zdalnego wylogowania się z konta Netflix z innych urządzeń.

Nie udostępniaj swoich danych logowania

Nie powinieneś przekazywać danych swojego konta Netflix, takich jak cukierki. Aby zapobiec (lub w najlepszym razie ograniczyć) nieautoryzowany dostęp do swojego konta, udostępniaj swoje hasło tylko osobom, które znasz i którym ufasz. Co więcej, samodzielnie wpisz dane uwierzytelniające konto na swoich urządzeniach. Jest to lepsze niż podawanie im hasła lub wysyłanie im SMS-a — mogą z łatwością przekazać je innym osobom.

Chroń swoje konto Netflix

Oprócz możliwości oglądania treści bez żadnych ograniczeń, wylogowanie się z konta Netflix ze wszystkich urządzeń zapewnia również korzyści w zakresie bezpieczeństwa. Przyznanie zbyt wielu osobom dostępu do konta ujawnia Twoje dane osobowe, takie jak numer telefonu i dane karty kredytowej. Daj nam znać, jeśli masz więcej pytań dotyczących wylogowywania urządzeń z konta Netflix.