w dowolnej aplikacji, jeśli wybierzesz opcję wylogowania, zostaniesz wylogowany z konta. aby zalogować się ponownie, musisz ponownie wprowadzić dane logowania, chyba że korzystasz z funkcji autouzupełniania oreo na urządzeniach z androidem. ale z instagramem jest inaczej. aby uchronić cię przed kłopotami związanymi z zapamiętywaniem danych logowania, instagram zachowuje je w celu szybkiego logowania.

na ekranie logowania aplikacji instagram pojawi się opcja „kontynuuj jako”. czasami jest to trochę zniechęcające.

na pewno zastanawiasz się, że nie jest to praktyczne rozwiązanie, ponieważ każdy posiadający telefon może zalogować się na twoje konto na instagramie. ale w jaki sposób można usunąć dane logowania z instagrama lub zatrzymać automatyczne logowanie do aplikacji?

cóż, instagram zapewnia natywny sposób na zrobienie tego. tutaj powiem ci, jak usunąć zapamiętane konta z instagrama.

zacznijmy!

nie zapisuj danych logowania

instagram nie zapisuje automatycznie twoich danych logowania. daje ci opcję, w której możesz zatrzymać zapisywanie danych logowania. oto jak się do tego zabrać.

krok 1: otwórz aplikację instagram i przejdź do ekranu swojego profilu.

krok 2: stuknij ikonę z trzema paskami w prawym górnym rogu i wybierz ustawienia z menu.

krok 3: przewiń w dół i dotknij wyloguj się z nazwy swojego konta.

krok 4: wyskakujące okienko pojawi się w jednej z dwóch form. albo pojawi się okno wylogowania z tekstem zapamiętaj moje dane logowania. odznacz to najpierw, a następnie dotknij opcji wyloguj.

możesz też wybrać opcję, w której możesz zdecydować, czy chcesz, aby instagram zapamiętał dane twojego konta. stuknij w nie teraz.

jeśli wylogowałeś się już z instagrama i chcesz usunąć zapamiętane informacje, musisz zalogować się ponownie i wykonać powyższe kroki. alternatywnie możesz również skorzystać z metody wymienionej poniżej.

usuń konto

po wylogowaniu aplikacja lub strona internetowa przeniesie cię do ekranu logowania instagrama. tutaj znajdziesz dwie opcje – zaloguj się jako i usuń. jeśli naciśniesz pierwszy, zostaniesz zalogowany automatycznie, ponieważ instagram zapisał twoje dane. jeśli chcesz usunąć dane logowania, dotknij usuń. pojawi się wyskakujące okienko z prośbą o potwierdzenie działania. stuknij w usuń. gdy to zrobisz, będziesz musiał podać dane logowania przy następnym logowaniu.

wyloguj się ze wszystkich kont

podobnie, jeśli masz wiele kont na instagramie i wybierzesz opcję wyloguj się ze wszystkich kont, uzyskasz opcję zapisania danych logowania. nie możesz określić i wybrać żadnego konkretnego konta.

po wylogowaniu zobaczysz wiele kont na ekranie głównym aplikacji instagram. stuknij ikonę z trzema kropkami obok tej, której dane chcesz usunąć, i wybierz usuń z menu. spowoduje to usunięcie szczegółów konta dla tego konta z telefonu.

wyczyść dane

jeśli powyższe metody nie działają, możesz również wyczyścić dane aplikacji instagram, aby usunąć dane logowania. wyczyszczenie danych nie spowoduje usunięcia żadnych zdjęć z instagrama, które są dostępne w twoim profilu. jeśli jednak włączyłeś opcję zapisywania kopii w swojej galerii, te kopie zdjęć z instagrama na twoim urządzeniu zostaną usunięte przy użyciu tej metody. więc przenieś je do innego folderu, zanim zastosujesz tę metodę.

aby wyczyścić dane, wykonaj następujące czynności:

krok 1: otwórz ustawienia urządzenia na urządzeniu z systemem android i przejdź do aplikacji / menedżera aplikacji.

krok 2: w sekcji wszystkie aplikacje dotknij instagram.

krok 3: stuknij pamięć, a następnie wyczyść pamięć lub wyczyść dane, w zależności od opcji dostępnej na urządzeniu.

wyloguj się z facebooka

jeśli używasz facebooka do logowania się na instagramie, a powyższe metody nie pomogły, będziesz musiał wylogować się z aplikacji facebook. po wykonaniu tej czynności otwórz aplikację instagram, a zostaniesz z niej wylogowany. następnie zaloguj się ponownie do facebooka. teraz, dopóki nie zalogujesz się ręcznie na instagramie, nie będziesz zalogowany.

wyloguj się z przeglądarki

w przeciwieństwie do innych witryn internetowych wylogowanie się z wersji komputerowej nie jest prostą opcją. chociaż opcja jest dostępna, jest zakopana.

oto jak się do tego zabrać.

krok 1: otwórz instagram w przeglądarce i przejdź do ekranu profilu.

krok 2: kliknij ikonę ustawienia obok przycisku edytuj profil.


krok 3: wybierz wyloguj się z menu.

wyloguj się ze wszystkich urządzeń

jeśli z jakiegoś powodu musisz wylogować się ze wszystkich urządzeń, instagram nie zapewnia do tego dedykowanej opcji. będziesz więc musiał zmienić hasło i wybrać opcję wyloguj się ze wszystkich urządzeń. następnie zostaniesz wylogowany ze wszystkich urządzeń, w tym z komputera.

co słychać na instagramie?

instagram dodał nowe funkcje do swojej aplikacji w zeszłym roku. najpierw uruchomili igtv dla filmów wertykalnych, następnie funkcję plakietki, a następnie bliskich przyjaciół, aby udostępnić historie. instagram dał nam również kilka fajnych naklejek, takich jak pytania, odliczanie, suwak emoji i nie tylko.

obecnie na instagramie można zrobić tak wiele, że miliony użytkowników przewijają niezorganizowaną oś czasu. jeśli jednak chcesz całkowicie pozbyć się nałogu, mamy nadzieję, że powyższe rozwiązania pomogą ci usunąć dane logowania.